Բարի գալուստ Դոլմամա՝ Հայաստանի ռեստորանը

«Դոլմաման» գործում է սկսած 1998թ: Ամեն ինչ շատ պարզ էր, բայց և այնպես շատ խնդիրներ ունեինք լուծելու, որոնցից էին մենյու (ճաշացանկ) կազմելը, որը կլիներ հետաքրքիր, համեղ, գեղեցիկ ու հայկական, ավելի ճիշտ՝ Արևելյան Հայստանի: Մարդկանց մեծ մասը, որոնք ծանոթ են հայկական խոհանոցին, շփում են ունեցել արևմտահայերի հետ (Օսմանյան կայսրության տարածք), ովքեր անցյալ դարի ողբերգական իրադարձության՝ հայկական ցեղասպանության հետևանքով ցրվել են ամբողջ աշխարհով մեկ: Խոհարարական մշակույթը շատ հարուստ էր...  շարունակել »

  • Նոր «Ավանդական» Ուտեստներ

    Դոլմա՝ մեր մենյուի հիմնական ճաշատեսակը և մեր անվան մասը: Իրենից ներկայացնում է խաղողի տերևներով փաթաթած տավարի, գառան կամ այլ աղացած միս, որին ավելացվում է բրինձ և ըստ ցանկության համեմունքներ: Այն կարող է պատրաստվել թե՛ բուսական յուղով, թե՛ կարագով, և մատուցվել ինչպես սառը այնպես էլ տաք վիճակում: Մենք որոշ փոփոխություններ կատարեցինք դոլմայի...

    Կարդալ շարունակությունը »
  • Նոր «Ավանդական» Ուտեստներ

    Խաշլամա՝ հայերի կողմից սիրված մեկ այլ ճաշատեսակ, որը բառացի նշանակում է շոգեխաշած միս: Դա միս է` եփած ջրի մեջ: «Դոլմամայում» մենք փոխարինեցինք ջուրը քաղցր վերմուտ գինու և թարմ սերուցքի խառնուրդով: Դարձրեցինք այն ավելի կծու և «վուալյա»՝ ահա «Դոլմամայի» ոճով շոգեխաշած գառան միս: Ներող եղեք, որ ամբողջությամբ չեմ ներկայացնում մեր ճաշատեսակների...

    Կարդալ շարունակությունը »
  • Նոր «Ավանդական» Ուտեստներ

    Հին բաղադրատոմսով մեզ է հասել մի քաղցր ճաշատեսակ՝ Զատկի փլավը: Բրինձին ավելացվում է քաղցր չամիչ, չորացրած մրգեր և ընկույզ: Այս բաղադրատոմսը մեզ իրավունք տվեց խառնել թարմ դեղձը կանաչ ոլոռի հետ, կամ պատրաստել խորովածը թթի օշարակի հետ: Մեր մենյուն կազմելը դարձավ մի ստեղծագործական պրոցես: Ծնվելով մտքիցս՝ այն անցավ փորձերի...

    Կարդալ շարունակությունը »